رئیس قوه قضاییه: بازرسی از سازمان توسعه تجارت در دستور کار قوهقضاییه است
رئیس قوه قضاییه گفت: بازرسی از سازمانهایی مثل سازمان توسعه تجارت در دستور کار ما قرار دارد.
به گزارش راهبرد معاصر ، نشست هم اندیشی جمعی از فعالان اقتصادی با آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه عصر دیروز برگزار شد.
حجتالاسلام رئیسی در ابتدای این نشست اظهار کرد: ایام و لیالی پر برکت ماه رمضان به ویژه ولادت امام حسن مجتبی (ع) که در آستانه آن قرار داریم را به حضار گرامی و فعالان عرصه اقتصادی تبریک عرض میکنم؛ خداوند به برکت این ایام و مولود مبارک نیمه ماه مبارک رمضان برکاتش را بر نظام و امت ما نازل کند.
وی تصریح کرد: این دیدار فرصت مغتنمی است که در جریان نظرات صاحبان خرد و اندیشه در حوزه اقتصاد قرار گیریم، امروز بی تردید مسئله اقتصاد در کشور ما یک موضوع محوری است و دشمن به لحاظ برخی کاستیها این تصور را دارد که میتواند از این حوزه به ملت بزرگ ایران ضربه وارد آورد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه کشور ما دارای ثروتهای مادی و معنوی بسیاری است، گفت: نیروی انسانی متراکم و صاحبنظری که خداوند به این کشور مرحمت کرده و برکات بسیاری که در حوزه اقلیمی ما از آب و خاک و فضا و دریا و بسیاری از مواهب دیگر وجود دارد از جمله ثروتهای مادی و معنوی کشور ما است. کشور ما دارای مردمی مصمم و با اراده است که در هر عرصهای وارد شدهاند آن عرصه، عرصه موفقیت جبهه انقلاب اسلامی بوده است.
رئیسی با اشاره به جنگ اقتصادی و سیاسی و رسانهای و روانی که دشمنان هر روزه علیه مردم ایران طراحی میکنند، گفت: امروز و در شرایط فعلی نقش کارآفرینان و فعالان اقتصادی در کشور یک نقش ویژه است و همه مسئولان کشور باید از کارآفرینان و سرمایه گذاران در حوزههای مختلف اعم از حقوقی و قانونی و مالی و تسهیلاتی حمایت کنند.
وی با اشاره به بحث خصوصی سازیها و واگذاری تصدی گریهای دولت به بخش خصوصی گفت: هرچه از نقش تصدی گری دولت کاسته میشود باید بر نقش نظارتی آن و تلاش دولت برای توانمندسازی بخش خصوصی افزوده شود تا شاهد رونق تولید در کشور باشیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: امیدواریم به برکت این ایام و مجاهدت فعالان عرصه اقتصاد شاهد رونق تولید و کاهش وابستگیها و استقلال اقتصادی در کشور باشیم؛ این امر برای کشوری که در عرصههای مختلف موفقیتهایی را کسب کرده حتما شدنی است. امیدواریم حرکت فعال و شتابان در عرصه اقتصادی علیرغم مانع تراشیهای دشمن و برخی ندانم کاری ها، صورت گیرد و رونق تولید در کشور محقق شود. مسئولین در بخشهای مختلف باید از بخش خصوصی و بخش تولید حمایتهای واقعی به عمل آورند. خرسندیم به برکت ماه مبارک رمضان در خدمت فعالان اقتصادی هستیم و آماده ایم تا از نظرات و دیدگاههای شما بهرهمند شویم.
رئیسی در ادامه نشست با جمعی از فعالان اقتصادی پس از استماع نقطه نظرات، پیشنهادات و راهکارهای حاضرین در جلسه در جمع بندی پایانی اظهار کرد: در جلسه به تعداد عزیزان حاضر در جلسه فرصت نبود که همه، مطالب خود را بیان کنند؛ اما ما ساز و کاری ایجاد میکنیم که سخن و مطالب همه عزیزان دیده و شنیده شود.
وی گفت: قرار بر این است که ارتباط ما با شما فعالان اقتصادی صرفا به برگزاری چنین جلسه نمادینی محدود نباشد بلکه قرار بر دائمی و مستمر بودن جلسات است. میخواهیم با کارآفرینان و سرمایه گذاران و تحلیلگران ارتباطمان مداوم باشد، لذا این ارتباط نیاز به ساز و کاری دارد که در جریان نظرات همه قرار بگیریم. این ارتباط چه درباره مسائل اقتصادی باشد و چه درباره مسائل مصداقی و موردی قصدمان ایجاد ساز و کاری برای ارتباط است مثلا کسی در جایی مشکل دارد آن را بررسی و پیگیری کنیم. مایل هستیم مسائل به ما منتقل شود و احیانا اگر در پروندهای کوتاهی شده است آن را رفع کنیم.
رئیس دستگاه قضا افزود: بنا داریم چه به صورت مفهومی در موضوعات اقتصادی و چه به صورت مصداقی در جریان دیدگاههای شما قرار بگیریم. خواهش من این است نکاتی که بیان نشد را به دست ما برسانید ما آنها را مطالعه کرده و اگر احیانا نیاز به توضیح باشد با تماس یا دعوت از شما این کار را انجام میدهیم.
رئیسی گفت: آنچه مصمم هستیم این است که با استفاده از اختیارات و ظرفیتهای قوه قضاییه به دنبال رونق اقتصادی، رونق تولید، مبارزه با فساد، مبارزه با استنکاف از انجام وظیفه باشیم و مصمم هستیم این موارد را پیگیری کنیم. ما به نظارت همگانی اعتقاد و باور داریم؛ یعنی خود شما، نهادهای مردمی، سمنها و فعالان اقتصادی میتوانند در این رابطه بسیار نقش آفرین باشند. انجمنهای اسلامی در بازار و در کارخانجات و در مجموعههای تولیدی میتوانند نکات را به ما منتقل کنند.
رئیس قوه قضاییه گفت: البته تصمیم گیریهای اقتصادی در نظام بانکی و مالیاتی و یا واردات و امثال آن در اختیار دولت است. اما ما در دو موضوع قضاوت و نظارت نقش داریم. سازمان بازرسی کل کشور باید علاوه بر قضاوت کار نظارتی هم داشته باشد، لذا از ابتدای مسئولیت خود تاکید و پیگیری کردیم که یک دفتر حمایت از سرمایه گذاری و کار آفرینی را در این سازمان داشته باشیم. البته این دفتر از قبل هم بوده است، اما خواسته ایم که فعال باشد که اگر یک فعال اقتصادی در جایی به مشکل برخورد به این دفتر مراجعه کند.لذا در سازمان بازرسی کل کشور باید دفتری به این عنوان برای حمایت از وارد کنندگان، صادر کنندگان، تولید کنندگان و کارآفرینان وجود داشته باشد که اگر گله یا شکایتی داشتند آن را پیگیری کنند.
وی با اشاره به نقش بانکها در رونق تولید و اشتغال اظهار کرد: بانکها هم میتوانند در امر تولید و اشتغال نقش آفرینی کنند و نقدینگی را به سمت تولید سوق دهند و از سویی دیگر میتوانند این نقدینگی را به سمت دلالی هم ببرند که به موجب آن بحرانهایی در کشور ایجاد میشود؛ لذا نقش نظام پولی و بانکی در عرصه اقتصاد بسیار مهم است و نظارت و بازرسی بر حوزه پولی و بانکی جزو برنامههای در دستور کار ما است، همچنین بازرسی از سازمانهایی که در سخنان شما فعالان اقتصادی مطرح بود مثل سازمان توسعه تجارت در دستور کار ما قرار دارد. همچنین شما فعالان اقتصادی نیز میتوانید به صورت موردی پیشنهادات خود را در رابطه با سازمانهایی که بازرسی از آنها لازم است ارائه کنید تا مورد بررسی کارشناسان ما قرار گیرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به موضوع تشکیل دادگاههای تخصصی گفت: تشکیل دادگاههای تخصصی در حوزه اقتصاد به این معنا نیست که قاضی ما علاوه بر حقوقدانی، لزوماً اقتصاددان هم باشد بلکه هدف از تخصصی کردن دادگاهها این است که متخصصان و مشاورانی آگاه به حوزههای مختلف اقتصادی در کنار قاضی ما حضور داشته باشند تا موضوع پروندهها را از حیث سایر جهات برای قاضی روشن کنند و این امر استقلال قاضی را نیز مخدوش نمیکند.
وی با اشاره به استفاده از هیئتهای داوری اظهار داشت: راه اندازی نظام داوری میتواند در کاهش ورودی پروندهها به دادگستری کمک کند، به دنبال کاهش ورودی پروندهها به دادگستری هستیم؛ اگر قضیه داوری و میانجیگری و حل اختلاف و موضوعاتی از این دست در اتاقهای بازرگانی و مجموعههای ریش سفیدی اصناف مورد توجه قرار گیرد ما با کاهش ورودی پروندهها به دادگستری مواجه خواهیم بود.بنابراین به دنبال تقویت نظام داوری هستیم و این امر باید به صورت تخصصی در درون صنفهای مختلف پیگیری شود تا بسیاری از امور و موضوعات به دادگستری کشیده نشود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اظهار داشت: معتقدیم هیچ گونه وقفه در امر تولید نباید ایجاد شود؛ در همین رابطه به دوستان و همکارانمان تاکید کرده ایم که اگر اتهامی متوجه کارخانه یا کارگاهی شد نباید به هیچ وجه به واسطه این اتهام کل کارخانه یا کارگاه تعطیل شود و فقط باید از شخص مورد اتهام سئوال و تحقیق شود، بنابراین تاکید ما این است که به هیچ وجه وقفهای در نظام تولید رخ ندهد چرا که ایجاد وقفه در تولید و تعطیلی یک کارگاه یا کارخانه به معنای بیکار شدن کارگران است.
وی بیان کرد: در ارتباط با بخش اقتصادی سه مقوله رهگیری، پیشگیری و پیگیری سه نکته مهم و قابل توجه است که در دستور کار ما نیز میباشد.
رئیسی با اشاره به موضوع سامانه قاچاق کالا گفت: من زمانی که مسئولیت در قوه قضاییه را بر عهده گرفتم به دنبال قوانین و مقرراتی رفتم که وظایفی را برای قوه قضاییه تعیین کرده است از جمله این قوانین و مقررات موضوع سامانه قاچاق کالا بود ما این موضوع را از طریق مقتضی پیگیری میکنیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان این که در قوه قضاییه مصمم به برخورد با متخلفین و مفسیدین هستیم، گفت: ما مصمم هستیم در قبال کسانی که آلوده به فساد میشوند و در مواجهه با فساد سهل انگاری میکنند کوچکترین تسامحی را نشان ندهیم، کوتاهی کردن در برابر هر فرد حقیقی و حقوقی و هر مدیر و مسئولی که مرتکب فساد و جرم شود در واقع کوتاهی کردن نسبت به مسائل کشور است و ما این را برای خود و برای هیچ کسی جایز نمیدانیم لذا بارها اعلام کرده ایم که در قضیه فساد هیچ خط قرمزی نداریم.
وی در ادامه با اشاره سخنان یکی از فعالان اقتصادی که عنوان کرد آسیبها و بزهکاریهای اجتماعی در میان جوانان فراگیر شده است گفت: اگر چه مشکلاتی از قبیل اعتیاد و ناهنجاریهای اجتماعی در جامعه ما وجود دارد، اما ما نباید صرفاً بر روی این کاستیها تاکید کنیم بلکه باید رویشهای انقلاب اسلامی را نیز ببینیم؛ این نوجوانان و جوانان برومند کشور جزو رویشهای انقلاب محسوب میشوند و برای ما سرمایه هستند؛ ما باید خدماتی که این نظام و انقلاب به کشور کرده است را ببینیم؛ بهترین تبیین از چهل سال انقلاب آن چیزی است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند.
رئیسی ادامه داد: اگر کسی بخواهد تمام آن چه را که در این 40 سال از داشتهها و کاستیهای ما وجود داشته به واقعیترین شکل ممکن تحلیل کند باید به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری مراجعه کند؛ در این بیانیه هم کاستیها و هم موفقیتها ذکر شده بنابراین من خواهشی که از دوستان دارم آن است که هرجا لب به سخن میگشایید وضعیت کشور را به صورت واقعی ترسیم کنید و موفقیتهای زیادی که این نظام در این 40 سال کسب کرده است را نیز مد نظر قرار دهید.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در این 40 سال خطوط و جریانات مختلف سیاسی در دولت و مجلس روی کار آمده اند؛ اما آن چه که الان انجام شده و موفقیتهایی که کسب شده در سبد نظام است؛ لذا دوستانی که در سخنانشان صرفاً بر کاستیها تاکید میکنند ممکن است این تصور را برای عدهای خصوصاً جوانان ایجاد کنند که چهره کشور همین کاستیها است در حالی که چهره واقعی کشور چهرهای خوب و سرشار از موفقیتها است.
وی در ادامه خطاب به فعالان اقتصادی گفت: این جلسه آغازی برای ارتباط با فعالان اقتصادی و کارآفرینان است و حتماً ما ساز و کاری را برای استمرار این ارتباط ارائه خواهیم کرد.
منبع : تسنیم